GCatholic.org


Cathedrals

Albania (14)

AllCathedralsCo-CathedralsPro-CathedralsFormer Cathedrals
Italy, Vatican City State, San Marino, ↑ Western Balkan Countries, ↘ Greece
CircumscriptionAscendingCathedralType
Lezhë

Katedralja e Shën Nikollës Locate

Lezhë, Lezhë, Lezhë, Albania Albania

Cathedral
Lezhë

Former Cathedral of St. Nicholas Locate

Lezhë, Lezhë, Lezhë, Albania Albania

Former Cathedral
Rrëshen

Katedralja e Jezusi i Vetmi Shpëtimtar i Botës Locate

Rrëshen, Tiranë, Tiranë, Albania Albania

Cathedral
Rrëshen

Kisha Shën Llezhri Locate

Orosh, Tiranë, Tiranë, Albania Albania

Former Cathedral
Sapë

Katedralja e Nënë Terezja Locate

Vau i Dejës, Shkodër, Shkodër, Albania Albania

Cathedral
Sapë

Kisha e Shën Gjergjit Locate

Nënshati, Shkodër, Shkodër, Albania Albania

Former Cathedral
Shkodrë–Pult

Katedralja e Shen Shtjefnit Protomartir Locate

Shkodër, Shkodër, Shkodër, Albania Albania

Cathedral
Shkodrë–Pult

Kishe Shenkollit Locate

Xhan, Shkodër, Shkodër, Albania Albania

Former Cathedral
Southern Albania (Albanese Rite)

Kisha e Shën Maria dhe Shën Luigji Locate

Vlorë, Vlorë, Vlorë, Albania Albania

Pro-Cathedral
Southern Albania (Albanese Rite)

Kisha Locate

Butrint, Vlorë, Vlorë, Albania Albania

Former Cathedral, WHS World Heritage Site
Tiranë–Durrës

Katedrale e Shën Palit Locate

Tiranë, Tiranë, Tiranë, Albania Albania

Cathedral
Tiranë–Durrës

Kon-katedralja Shën Luçia Locate

Durrës, Durrës, Durrës, Albania Albania

Co-Cathedral
Tiranë–Durrës

Kisha e Shën Teodorit Locate

Delbenisht, Kurbin, Lezhë, Albania Albania

Former Cathedral
Tiranë–Durrës

Kisha e Zemrës së Shenjtë të Jezusit Locate

Tiranë, Tiranë, Tiranë, Albania Albania

Former Cathedral

See Also

National Shrines in Albania

World Heritage Churches in Albania

Special Churches in Albania

© 2021 GCatholic.org

Up