GCatholic.org


Catholic Dioceses

in

Republic of Albania (Albania)

Albania
Metropolitan Sees (Archdioceses) (2)AscendingRiteEcclesiastical ProvinceChurches and Bishops
Shkodrë–Pult / Shkodër–Pult / Shkodra–PulatiRomanShkodrë–PultKatedralja e Shen Shtjefnit Protomartir Kishe Shenkollit Shenjtërorja e Zojës së Shkodrës Archbishop Angelo Massafra, O.F.M. (70) Link
Tiranë–Durrës / Tirana–DurrësRomanTiranë–DurrësKatedrale e Shën Palit Kon-katedralja Shën Luçia Kisha e Shën Teodorit Kisha e Zemrës së Shenjtë të Jezusit Archbishop George Frendo, O.P. (73)
Episcopal Sees (Dioceses) (3)AscendingRiteEcclesiastical ProvinceChurches and Bishops
Lezhë / LeshRomanShkodrë–PultKatedralja e Shën Nikollës Bishop Ottavio Vitale, R.C.J. (60)
RrëshenRomanTiranë–DurrësKatedralja e Jezusi i Vetmi Shpëtimtar i Botës Bishop Gjergj Meta (42) Bishop Cristoforo Palmieri, C.M. (79)
SapëRomanShkodrë–PultKatedralja e Nënë Terezja Kisha e Shën Gjergjit Bishop Simon Kulli (46)
Apostolic Administrations (1)AscendingRiteEcclesiastical ProvinceChurches and Bishops
Southern Albania / Albania MeridionaleAlbaneseTiranë–DurrësKisha e Shën Maria dhe Shën Luigji Bishop Giovanni Peragine, B. (53) Bishop Hil Kabashi, O.F.M. (78)

Titular Metropolitan Sees (1): Achrida

Titular Episcopal Sees (21): Amantia, Apollonia, Arbanum, Aulon, Balecium, Benda, Buthrotum, Chunavia, Craina, Croæ, Dagnum, Drivastum, Glavinitza, Hadrianopolis in Epiro, Lestrona, Onchesmus, Phœnice, Pulcheriopolis, Sarda, Scampa, Stephaniacum

as of 2019.04.27

© 2019 GCatholic.org

Up