GCatholic.org


Catholic Dioceses

in

Republic of Albania (Albania)

Albania
Ecclesiastical Provinces (2)AscendingTypeChurches and Bishops
Shkodrë–Pult / Shkodër–Pult / Shkodra–PulatiMetr. ArchdioceseKatedralja e Shen Shtjefnit Protomartir Kishe Shenkollit Shenjtërorja e Zojës së Shkodrës Archbishop Angelo Massafra, O.F.M. (72) Link
Lezhë / LeshDioceseKatedralja e Shën Nikollës Bishop Ottavio Vitale, R.C.J. (62)
SapëDioceseKatedralja e Nënë Terezja Kisha e Shën Gjergjit Bishop Simon Kulli (48)
Tiranë–Durrës / Tirana–DurrësMetr. ArchdioceseKatedrale e Shën Palit Kon-katedralja Shën Luçia Kisha e Shën Teodorit Kisha e Zemrës së Shenjtë të Jezusit Archbishop George Anthony Frendo, O.P. (75) Bishop Arjan Dodaj (44)
RrëshenDioceseKatedralja e Jezusi i Vetmi Shpëtimtar i Botës Kisha Shën Llezhri Bishop Gjergj Meta (45) Bishop Cristoforo Palmieri, C.M. (82)
Southern Albania / Albania Meridionale (Albanese Rite)Apostolic AdministrationKisha e Shën Maria dhe Shën Luigji Bishop Giovanni Peragine, B. (56) Bishop Hil Kabashi, O.F.M. (80)

Titular Metropolitan Sees (1): Achrida

Titular Episcopal Sees (21): Amantia, Apollonia, Arbanum, Aulon, Balecium, Benda, Buthrotum, Chunavia, Craina, Croæ, Dagnum, Drivastum, Glavinitza, Hadrianopolis in Epiro, Lestrona, Onchesmus, Phœnice, Pulcheriopolis, Sarda, Scampa, Stephaniacum

as of 2021.09.13

© 2021 GCatholic.org

Up