GCatholic.org


Catholic Dioceses

in

Republic of Albania (Albania)

Albania
Ecclesiastical Jurisidictions (6)AscendingTypeChurches and Bishops
Lezhë / Lesh
Alexien(sis)
DioceseKatedralja e Shën Nikollës Bishop Ottavio Vitale, R.C.I. (59)
Rrëshen
Rrëshenien(sis)
DioceseKatedralja e Jezusi i Vetmi Shpëtimtar i Botës Bishop Gjergj Meta (42) Bishop Cristoforo Palmieri, C.M. (79)
Sapë
Sappen
DioceseKatedralja e Nënë Terezja Kisha e Shën Gjergjit Bishop Simon Kulli (45)
Shkodrë–Pult / Shkodër–Pult / Shkodra–Pulati
Scodren(sis)–Pulaten(sis)
Metr. ArchdioceseKatedralja e Shen Shtjefnit Protomartir Kishe Shenkollit Shenjtërorja e Zojës së Shkodrës Archbishop Angelo Massafra, O.F.M. (69) Link
Southern Albania / Albania Meridionale (Albanese Rite)
Albaniæ Meridionalis
Apostolic AdministrationKisha e Shën Maria dhe Shën Luigji Bishop Giovanni Peragine, B. (53) Bishop Hil Kabashi, O.F.M. (77)
Tiranë–Durrës / Tirana–Durrës
Tiranen(sis)–Dyrracen(us)
Metr. ArchdioceseKatedrale e Shën Palit Kon-katedralja Shën Luçia Kisha e Shën Teodorit Kisha e Zemrës së Shenjtë të Jezusit Archbishop George Frendo, O.P. (72)

Titular Metropolitan Sees (1): Achrida

Titular Episcopal Sees (21): Amantia, Apollonia, Arbanum, Aulon, Balecium, Benda, Buthrotum, Chunavia, Craina, Croæ, Dagnum, Drivastum, Glavinitza, Hadrianopolis in Epiro, Lestrona, Onchesmus, Phœnice, Pulcheriopolis, Sarda, Scampa, Stephaniacum

as of 2018.09.12

© 2018 GCatholic.org

Up